Een veelbelovend 2020 !

zondag 05 januari 2020

Met de nakende introductie van de nieuwe M-series schrankladers Bobcat s450, S510 en S530 wordt het nieuwe jaar alvast veelbelovend.

De drie nieuwe modellen schrankladers zijn het de eerste modellen met de nieuwe styling, het beproefde compacte formaat maar ook nieuwe functies waaronder de motortechnologie en telematicaconnectiviteit. De S510E en S530E hebben ook opties voor hoog debiet en HVAC.

Compact en wendbaar

Met name de compactheid is in deze prestatieklasse het meest gewaardeerde voordeel dat door Bobcat-klanten wordt genoemd. Vakkundig ontwerpwerk heeft ervoor gezorgd dat de kleine afmetingen van de nieuwe S450, S510 en S530 schrankladers zelfs met een ingebouwde Bobcat Stage V-motor behouden blijven. De laders houden zo dus een echt compact formaat en een laag gewicht, zodat ze gemakkelijk in krappe ruimtes kunnen manoeuvreren en gemakkelijk kunnen worden getransporteerd.

De nieuwe Bobcat-motor biedt in vergelijking met de vorige versies 37% meer koppel en een snel herstel na overbelasting. Dat zorgt voor meer comfort voor de bestuurder, omdat hij bij hetzelfde vermogen met een lager toerental kan werken en de machine dus een lager geluidsniveau en een lager brandstofverbruik heeft.

Hoogdebiet-hydrauliekoptie

Een ander zeer belangrijk voordeel van de Bobcat-motor is de beschikbaarheid van een nieuwe hoogdebiet-hydrauliekoptie voor de S510 en S530 Stage V-modellen. Dit vergroot de veelzijdigheid van deze machines, waardoor ze kunnen worden gebruikt met aanbouwdelen zoals veegmachines, asfaltfrezen en sleuvenfrezen, die een hoger debiet eisen. De S510 en S530 hebben ook een nieuwe airco-optie.

Door hetzelfde vermogen te bieden bij een lager toerental zorgt de nieuwe Bobcat-motor voor een aanzienlijke vermindering van het geluidsniveau, waardoor de bestuurder minder snel vermoeid raakt en het brandstofverbruik daalt. Bovendien kunnen gebruikers met een motor die standaard is uitgerust met een dieselroetfilter (DPF) werken in emissiegereguleerde zones zoals steden en stadscentra.

De nieuwe Bobcat-motor heeft het bedrijf ook in staat gesteld om de onderhoudsintervallen te verlengen, waarbij de eerste service nu pas na 500 uur plaatsvindt en het aantal benodigde vervangingen van het brandstoffilter wordt verminderd.

Nieuwe styling

De nieuwe machines uit de Stage V M-serie zijn de eerste Bobcat-modellen in Europa met de nieuwe machinestyling van het bedrijf, waartoe ook nieuwe 3D-stickers horen.

De nieuwe Stage V-laders zijn nu standaard uitgerust met het voorheen optionele Deluxe bedieningspaneel, dat een keuze biedt uit verschillende talen en telematica om machines te beschermen en hun prestaties te bewaken. Bobcat heeft ook de keuze aan in de fabriek gemonteerde banden voor de drie modellen uitgebreid, zodat de banden af fabriek beter zijn afgestemd op de toepassingen van de klant.

De cabine van de nieuwe laders is radioklaar met een 12 volt stopcontact voor het opladen van mobiele telefoons en andere apparaten, een bekerhouder, extra opbergvakken en nieuwe, luxe instrumentenpanelen in full colour.

Onovertroffen veelzijdigheid

Naast hun compactheid kunnen de S450, S510 en S530 schrankladers worden geleverd met een uitgebreide keuze aan meer dan 50 verschillende aanbouwdelen, die oplossingen bieden voor een zeer breed scala aan toepassingen.

De S450- en S510-laders met een radiaal hefpad combineren een uitstekende wendbaarheid in krappe ruimtes met het bereik en het zicht die nodig zijn voor toepassingen zoals het lossen van materiaal over muren heen, grondaanvulling of het laden van diepladers. Het model S530 heeft giekarmen met een verticaal hefpad, die bijzonder geschikt zijn voor hef- en transporttoepassingen en voor material handling.

Alle drie de schrankladermodellen bieden een optie met een twee-snelheden-rijversnelling die de maximumrijsnelheid verhoogt van 11,4 km/u in het lage bereik tot 17,3 km/u in het hoge bereik. De optie voor het positioneren van de hydraulische bak houdt de bak van de lader waterpas wanneer de hefarmen omhoog gaan, zodat de bestuurders minder morsen en sneller kunnen werken.

Terug naar boven