Duocompact stroblazer

zondag 01 december 2019

In aanloop naar de beurs Agribex werden de nieuwigheden in de spotlight geplaatst: elke standhouder kon deelnemen aan een wedstrijd waarbij de grootste innovaties in de dierlijke-, de plantaardige- of de tuinsector worden bekroond. Bij deze editie werd de Ducopact stroblazer van VDW bekroond met een zilveren hoef.

Naast het comfort van een ingestrooid ligbed voor de koe heeft VDW met zijn concept ook aan de landbouwer gedacht: met de duocompact behoudt de bestuurder een perfect overzicht.

Het oordeel van de jury:
"De compacte stroblazer (laag profiel) is ontworpen om het zicht naar voor en naar de zijkant van de bestuurder te verbeteren. Het gebruik van twee kleinere ventilatoren met kleinere diameter i.p.v. één grote ventilator met een grote diameter maakte het mogelijk om de hoogte van de stroblazer te beperken.
Dankzij het verbeterde zicht heeft de bestuurder een mooi overzicht op het werk, maar kan hij ook de activiteit van personen rondom de kniklader met stroblazer waarnemen" (bron: www.agribex.be)


Deze stroblazer is standaard voorzien van een bodemketting, een draaipijp, een laadklep en niet één maar twee ventilatoren. Het lage design van de machine zorgt voor een overzichtelijk en ergonomisch strooiproces. De bodemketting in combinatie met de agressieve stro-ontwikkelwals zorgt voor een constante toevoer van stro naar de draaipijp via de twee ventilatoren.

Deze innovatie en combinatie wiellader met stroblazer is te bekijken tijdens Agribex op onze stand 9110, hal 9.


Terug naar boven