Afstandsbediening voor wiel- en rupsladers

vrijdag 26 april 2019

Vanaf nu bent u niet meer beperkt tot de cabine: een Bobcat lader besturen van buiten de cabine biedt de machinist een volledig nieuwe ervaring! U heeft direct zicht op het werk, betere controle over een hele reeks aanbouwdelen - wat de lader veelzijdiger maakt... en werken leuker!Plug & Play

De afstandsbediening is compatibel met alle Bobcat-laders die zijn uitgerust met de selecteerbare joystickbediening. Deze gemakkelijk draagbare, industriële radiografische afstandsbediening kan binnen enkele minuten op elke machine worden gemonteerd en gedemonteerd.

Zichtbaarheid & Communicatie

De mogelijkheid om de machine op afstand buiten de cabine te bedienen biedt de machinist een compleet nieuwe ervaring. Met direct zicht op uw taak is de bediening eenvoudig en leuk met voldoende veelzijdigheid dankzij ons brede assortiment aanbouwdelen. De afstandsbediening biedt ook de onbetaalbare mogelijkheid om face-to-face met collega's te praten terwijl u verbaal of non-verbaal met uw omgeving communiceert.

Comfort & Productiviteit

De afstandsbediening houdt de bestuurder op afstand van stof, geluid, trillingen of werkplekken die speciale veiligheidsmaatregelen vereisen. Het werk kan sneller en met een hogere precisie worden gedaan en in sommige toepassingen kan de hoeveelheid arbeidskrachten voor de klus worden verminderd.

Toepassingen

Bouw, Sloopwerken
In sloopomgevingen met een slechte luchtkwaliteit en storende geluiden geeft het afstandsbedieningssysteem u de mogelijkheid om uw werk te doen vanaf een afstand waar u vrij bent van vuil, stof en lawaai. Voor bouwwerkzaamheden waarbij twee personen nodig zijn, kan deze oplossing de arbeidskosten verlagen, omdat één bestuurder de klus kan klaren met zicht van buiten de cabine op het aanbouwdeel.

Scheepswerven
Op scheepswerven met beperkte ruimte heeft het grote voordelen voor de gezondheid als de bestuurder op afstand van de machine gehouden kan worden bij potentiële chemische stoffen en andere luchtverontreinigende stoffen. De klus kan gemakkelijker worden geklaard, terwijl er een beter zicht is om krappe ruimtes in containers te managen.

Afval en recycling
Met de afstandsbediening kan iedereen op een veilige afstand omgaan met gevaarlijke of giftige stoffen, terwijl het risico van blootstelling tot een minimum wordt beperkt.

Overige Toepassingen
Met de afstandsbedieningsoplossing kunt u werken aan alle gevaarlijke toepassingen (zoals mijnen leggen in het leger), maar ook als u meer zicht nodig hebt en de taak de comfortzone (toepassingen op openbare wegen) raakt.

Terug naar boven