Gemeente Holsbeek verkiest Bobcat E57W

zaterdag 14 oktober 2017
Alvast onze dank aan bestuur en gemeentediensten van de gemeente Holsbeek voor deze investering en heel veel succes en arbeidsvreugde met deze nieuwe machine!


Ter vervanging van een Wacker Neuson bandenkraan werd een openbare aanbesteding uitgeschreven. De Bobcat E57W graafmachine op banden kon de wensen van gemeentebestuur en technische dienst het best invullen.

De ruime basisuitrusting die de E57w bandengraafmachine standaard meekrijgt werd nog aangevuld om prestaties, rij- en bestuurderscomfort te optimaliseren.

De dubbele luchtbanden met op maat gemaakte spatborden zorgen voor nog meer stabiliteit en een betere drukverdeling.

Voor meer bereik werd geopteerd voor de langere graafarm, compleet met een hydraulisch snelwisselsysteem. De standaard bakken met dubbele ‘twin’ oren kunnen in beide richtingen worden bevestigd wat dan weer handig is bij nivelleerwerk.

Fabrieksaf is een 3de hulphydroliek voorzien die ten volle kan worden benut door bijvoorbeeld een roterende grijpbak.

Operationeel comfort

In de ruime bestuurderscabine werd een luxueuzere verwarmde luchtgeveerde zetel geplaatst. In het standaard 7 inch bedieningspaneel, waarop trouwens met de vinger alle machinefuncties kunnen worden bediend, werd het zicht op de achteruitrijcamera ingebouwd. Ledverlichting en led-flitsers zorgen voor een optimaal zicht op de werkplaats en een veilige werkomgeving.

Het operationeel comfort wordt nog verhoogd met een centraal smeersysteem dat preventief en systematisch alle smeerpunten bedient: een economische oplossing en zekerheid bij wisselende bestuurders.

Prestaties

De Bobcat E57W heeft een bedrijfsgewicht van 5920 kg en beschikt over een vernieuwd hydraulisch systeem dat naast een hoger hydraulisch vermogen ook een groter hefvermogen biedt.Dankzij de optionele lange machinearm is de graafdiepte van de machine verhoogd naar 3795 mm en de kiphoogte naar 4510 mm. Randapparatuur wordt bediend met proportionele regeling en kan worden aangesloten via het eerste, tweede of een optioneel derde hulphydrauliekcircuit.

Het 360 gr draaivermogen van een Bobcat E57W garandeert een goed zicht op de werkplek. Bedieningsgemak, de grote bodemvrijheid, het extra grote bereik van meer dan 6 meter en het enorme hefvermogen dankzij een voorasvergrendeling en de uitgebalanceerde gewichtsverdeling, maakt deze bandengraafmachine uiterst compleet en overal inzetbaar.

Meer weten?

Terug naar boven