Bobcat MT55 rupslader

Mini-formaat, maxi-productief!
Bobcat
  • Kiplast: 732 kg
  • Motorvermogen: 18,5 kW
  • Bedrijfsgewicht: 1186 kg

Productinformatie

Sterk!

De MT55 mini-rupslader levert superieure prestaties in een kleine machine. De MT55 combineert de veelzijdigheid op het vlak van aanbouwdelen van zijn grotere broers met het gebruiksgemak van een walk-behind lader. Dankzij zijn compacte afmetingen en bodemvriendelijke rupsbandaandrijving is de MT55 een fantastische oplossing voor toepassingen in krappe ruimtes of op plaatsen waar de bodemverstoring tot een minimum beperkt moet worden. Dankzij het innovatieve bedieningspaneel is de MT55 gemakkelijk te bedienen; het optionele, verwijderbare platform maakt deze topmachine nog comfortabeler en gebruiksvriendelijker.

Veelzijdigheid tot het uiterste!

De meeste aanbouwdelen zijn compatibel met de S70 lader. De MT55 graaft, bewerkt, freest, veegt, breekt beton open, verwijdert materiaal... en nog veel meer! U zult versteld staan hoe productief de MT55 op ieder werk kan zijn.

Compact formaat

Met een breedte van slechts 914 mm is de MT55-lader de machine bij uitstek voor het werk in nauwe ruimtes, zoals deuropeningen, poorten en gebieden in achtertuinen. Deze biedt tevens een overzicht van 360 graden op de omgeving die alleen een minilader kan leveren. Met een bedrijfsgewicht van slechts 1.186 kg is de MT55 ook gemakkelijk vervoerbaar op een aanhangwagen.

Prestaties van de lader

De MT55-lader beschikt over de hefkracht-, hefhoogte-, laad- en stortfuncties van een kleine schranklader. De gehele hydrostatische aandrijving biedt uitzonderlijke prestaties tijdens het graven en draaien met een volle bak. De C-gevormde banden verminderen het omwoelen van de bodem zonder aan tractiekracht in te boeten.

Prestaties in een kleiner pakket

Met een motorvermogen van 18,5 kW en een laadvermogen van 254 kg is de MT55 de machine bij uitstek voor talloze toepassingen; vooral in landschapsbeheer en afbraak. Het vermindert veel werk waardoor rugklachten worden veroorzaakt en dat arbeidsintensief is. Bovendien minimaliseert deze, als rupsmachine met een een lage bodemdruk, schade aan gazons en tuinen.

Veiligheid

De MT55-lader beschikt over vele veiligheids-functies, waaronder een rempaneel voor achter-uitrijden aan de achterzijde van de machine met automatische kering van de rijhendel in een noodgeval. Hef- en kipvergrendelingen voorkomen dat de opgeheven hefarmen dalen of dat een aanbouwdeel omlaag kantelt, als een besturings-hendel onopzettelijk wordt verplaatst, nadat het voertuig is uitgeschakeld. Andere veiligheidsfuncties omvatten neutrale startvergrendelingen en een parkeerrem.

Bestuurdersvriendelijk

De MT55-bedieningselementen zijn eenvoudig en gemakkelijk in gebruik. Rijsnelheid en besturing worden geregeld door één multifunctionele hendel aan de linkerzijde van het instrumentenpaneel. Een handhendel aan de rechterzijde van het paneel regelt de hef- en kipfuncties. De hulpbesturingshendel is tussen deze in geplaatst.

Technische gegevens

Gegevens van de machine

Kiplast (kg)
732
Bedrijfsgewicht (kg)
1186
Nominale werkcapaciteit (kg)
254
Pompvermogen (l/min)
44.5 l/min
Systeemdruk (bar)
200 MPa
Rijsnelheid
5,6 km/h

Afmetingen

Lengte met standaardbak (mm)
2365 mm
Breedte met standaardbak (mm)
914 mm
Hoogte met cabine (mm)
1246 mm
Hoogte tot bakscharnierpen (mm)
1807 mm

Motor

Motormerk
Kubota
Motortype
D902-E3B
Brandstof
Diesel
Motorvermogen bij toerental
18,5 (bij 3600 tpm) kW
Koppel (Nm)
54.2 (bij 2600 tpm) Nm
Aantal Cilinders
3
Cilinderinhoud (liter)
0,899 l
Inhoud brandstoftank
26,5 l

Gewichten

Bedrijfsgewicht (kg)
1186 kg
Transportgewicht (kg)
1109 kg

Tractie

Standaard rupsbanden
180 mm
Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.

Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.