Bobcat E62

Comfort voor lange werkdagen
Bobcat
  • Uitstekend zicht op de werkplek
  • Multifunctioneel instrumentenpaneel
  • Optimaal geplaatst bedieningssysteem

Product informatie

Compacte 6-tonner

De Bobcat E62 is een compacte graafmachine zonder zwenkstraal en met een bedrijfsgewicht van ongeveer 6,2 ton. Dit model beschikt over dezelfde cabine als de Bobcat E85, met veel comfort voor de bestuurder, veel beenruimte en uitstekend zicht.

Om aan de wensen van de klanten te voldoen, beschikt dit model optioneel over stalen rupsbanden, een lange arm met extra contragewicht, een lasthoudklep voor de duwbladcilinder en de derde hulphydrauliek.

Comfort voor lange werkdagen

De E62 minigraver beschikt over dezelfde cabine als de E85, ruimer en met meer beenruimte, maar met minder lawaai en trillingen. In- en uitstappen is gemakkelijker, de verstelbare stoel met hoofd- en armsteun kan in de meest comfortabele stand worden geplaatst. Verder is de cabine standaard voorzien van airconditioning om de bestuurder alle mogelijke comfort te bieden, wat de productiviteit ten goede komt. Het airconditioningsysteem is verbeterd en kan een grotere luchtstroom aan.

Soepel werken

Het closed-centre hydraulische systeem met lastdetectie is afgesteld op een uiterst soepele werking. Hierdoor kan de bestuurder herhalende gelijktijdige bewegingen soepel uitvoeren wat een hogere productiviteit bij willekeurig welke werkzaamheden oplevert, zoals het laden van vrachtwagens, geulen graven of bij algemeen graafwerk.

Op het werk gericht

Het bedieningssysteem bevindt zich recht voor de bestuurder zodat deze in één oogopslag de status van de machine kan zien. Het 5,7 inch lcd-kleurenscherm geeft allerlei extra informatie, zoals instellingen voor de hulphydrauliek, diagnose voor onderhoud en kan zonder sleutel worden bediend.

Het duimwiel is in de joystick geïntegreerd om de giekverstelhoek en het tweerichtings- en proportionele debiet van de hulphydrauliek beter te kunnen controleren. Met het menu voor de aanbouwdelen kan het maximale debiet voor beide hydraulische hulpsystemen (1ste & 2de) worden ingesteld zodat elk aanbouwdeel optimaal kan worden gebruikt.

Om lang mee te gaan

Betrouwbaarheid is altijd een van de top prioriteiten van Bobcat geweest bij het ontwerpen van onze machines. De meest geavanceerde computergestuurde ontwerpmethoden en duurproeven onder de zwaarste omstandigheden geven u de zekerheid dat uw graafmachine lang meegaat. Door de beste materialen te gebruiken zijn de intervallen voor de smering langer (maar liefst 250 uur), dat betekent minder dagelijks te inspecteren onderhoudspunten. Naast het grote toegangsluik aan de rechterzijde kan de cabine voorover gekanteld worden waardoor de hydraulische hoofdklep beter toegankelijk is voor onderhoudswerkzaamheden.

Technische specificaties

Machinegegevens

Maximum graafdiepte
3815 / 4115 mm
Maximum kiphoogte
5785 / 6005 mm
Max. reikwijdte op grondniveau
6100 / 6400 mm
Bodem druk
34.4 kPa
Rijsnelheid, laag
2.7 km/h
Rijsnelheid (hoog - optie)
4,4 km/h

Afmetingen

Breedte (min/max)
1980 mm
Hoogte cabine (mm)
2550 mm
Spoorbreedte
400 mm
Vrijheid, bovenstel op bodemlijn
635 mm

Motor

Merk / model
Yanmar / 4TNV94L-ZXSDB
Brandstof / koeling
Diesel / vloeistof
Koppel (SAE Net)
206.0 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
4 / 3054 cm3
Inhoud brandstoftank
78 l

Hydraulisch systeem

Totaal pompvermogen
132 l/min
Ontlasting systeemdruk voor werktuigcircuits
210 bar
Debiet hulphydrauliek
85 l/min

Zwenksysteem

Giek verstelhoek, links
70 °
Giek verstelhoek, rechts
50 °
Zwenksnelheid
9.6 tpm

Gewichten

Bedrijfsgewicht met cabine en bak
6130 kg
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Binnenkort 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven