Sneeuw ruimen!

maandag 10 december 2018

Mogen we stilaan weer dromen van een witte kerst, nu de Sint is teruggekeerd naar warme oorden? Krijgen we straks een stevige winterprik en opnieuw een dik pak sneeuw? U kan dan beslist betere hulp gebruiken dan een sneeuwschep of ijskrabber. We bieden u een reeks aangepaste accessoires aan om opritten, parkings en wegen te ruimen.

Sneeuwblad:
Het sneeuwblad is een voortreffelijk hulpmiddel om sneeuw te verwijderen van voetpaden of oprijlanen. Het blad kan 30 graden naar rechts of links gekanteld worden. Het blad blijft duidelijk zichtbaar door de op de hoeken geplaatste masten.


V-Sneeuwblad:
De hydraulisch bediende V-bladen kunnen in vijf verschillende bladconfiguraties gebruikt worden; als V-blad, schepblad, recht blad en blad met 30° linker- of 30° rechterhoek, wat veel meer veelzijdigheid dan een standaard sneeuwblad of sneeuwbak biedt.

De V-blad configuratie kan gebruikt worden om een pad door diepe sneeuw vrij te maken. Het rechte blad kan gebruikt worden om grote hoeveelheden sneeuw op te hopen. Het schepblad kan gebruikt worden om sneeuw te scheppen, te verplaatsen of op te hopen.

De linker- of rechterhoekblad configuratie kan gebruikt worden om continu sneeuw naar de ene of de andere kant van de lader te verplaatsen.

Het multi-positie frame op de V-blad aanbouwdelen kan het blad, in verhouding tot het Bob-tach montagesysteem, 38 mm hoger of lager zetten, wat een totale verstelling van 76 mm oplevert, zodat de klant het blad op de gewenste werkhoogte kan instellen en ook de slijtage van de snijkant kan compenseren.

Koepelvormige, verstelbare glijschoenen en uitschakelveren behoren tot de standaarduitrusting en zorgen voor bescherming van operator en onderdelen.


Sneeuwfrees:
Bobcat biedt 4 verschillende types sneeuwfrezen aan, op maat van uw machine.
De sneeuwfrezen zijn uitgerust met direct aangedreven hydraulische motoren voor de ventilator en de vijzel. Dankzij de verstelbare ventilatoropening, kan de bestuurder de sneeuw wel tot 12 meter ver uitwerpen.

Zowel de turbine als de vijzel worden direct aangedreven door 2 aparte hydraulische motoren, waardoor slijtage aan reducties, kettingen of tandwielen worden geëlimineerd. De uitstortmond wordt gericht door een systeem met ketting en kettingwiel, niet door kabels die kunnen verward worden of bevroren raken. Alle modellen zijn uitgerust met een verstelbare turbineopening, waarmee de hoeveelheid sneeuw die in de efficiënte 15 cm diepe turbine komt wordt geregeld.

Grondschraper:
Gebruik de grondschraper om hardnekkige, vastgekoekte modder, sneeuw en ijs te verwijderen van oprijlanen, voetpaden, parkeerterreinen, fietspaden… Binnenshuis kan de schraper worden gebruikt om eenvoudig vloerbedekking of vloertegels te verwijderen.


Borstel met opvangbak:
De borstel met opvangbak veegt, verzamelt en dumpt niet enkel vuil en afval. Hij is ook perfect om lichte sneeuw weg te vegen.


Zout- en zandstrooibak:
De hydraulische zout- en zandstrooibak is ideaal om in krappe ruimtes te strooien, waar het gebruik van grotere machines onmogelijk is. Door hem te kantelen kan de bak eenvoudig worden gevuld vanaf een hoop.


Sneeuwschuiver:
Met de sneeuwschuiver van Bobcat kan u snel en efficiënt parkings, steegjes en werven ruimen. Afhankelijk van de grootte van de lader en het geplande werk kan u kiezen uit breedtes van 2,44 m tot 3,0 m breed.

Terug naar boven