Bobcat mag 60 kaarsjes uitblazen

maandag 09 april 2018

Bobcat viert de 60e verjaardag van de Bobcat schranklader. Zestig jaar geleden introduceerde Melroe Manufacturing Company, de voorloper van Bobcat Company, een compacte voorlader die al snel in de M-400 werd doorontwikkeld, de eerste echte schranklader ter wereld. De M-400 kreeg later 'Bobcat' als benaming: met zijn succes ontstond de wereldwijde markt voor compacte apparatuur zoals we die nu kennen.


Melroe Manufacturing introduceerde in 1958 zijn eerste compacte wiellader. Vanaf 1969 groeide Bobcat verder onder de vleugels van Clark Equipment Company, toonaangevend op het gebied van heftrucks. In 1995 werd Clark overgenomen door Ingersoll-Rand (IR), een toonaangevende fabrikant van bouwmachines en industriële machines. Dankzij hun sterk netwerk verspreidde Bobcat zich verder en het moedigde wereldwijde productie en ontwikkeling aan. De Bobcat Company werd in oktober 2007 overgenomen door Doosan Infracore International uit Zuid-Korea. Samen behoren ze tot 's werelds grootste fabrikanten van bouwmachines.


Over de afgelopen zestig jaar heeft Bobcat dus veel wijzigingen ondergaan, maar één aspect blijft onveranderd: de toewijding van Bobcat aan de allerhoogste kwaliteit, vakmanschap en innovatie waarmee ze hun positie als wereldleider hebben weten te handhaven, met als resultaat dat één op de twee momenteel verkochte schrankladers nog steeds van Bobcat komt.

In 2018 bestaat het aanbod compacte laders die Bobcat gedurende de afgelopen 60 jaar heeft ontworpen uit schrankladers, compacte rupsladers en laders met vierwielbesturing. Deze blijven de markt domineren en, samen met een grote verscheidenheid aanbouwdelen, kunnen ze aan de wensen van vele klanten voldoen. Bobcat heeft ook gediversifieerd met een volledige lijn compacte graafmachines en verreikers die aan dezelfde interne eisen qua betrouwbaarheid en productiviteit voldoen die Bobcat aan de laders stelt.Terug naar boven